Mantran

0

Mantran är en energinyckel av ljudvibrationer som öppnar dörrar till universums visdom och som stillar sinnet. Varje mantra har sitt djup, kraft och intitution.

Mandeep, min mantralärare berättar att vi alla har primära ljud inom oss. Om vi bara lyssnar. Att malans 108 pärlor kommer från 54 feminina och 54 maskulina bija mantran. Det finns mantran för vår materiella trygghet, våra relationer, hälsa, karma och livsuppgifter. Mantran för varje steg mot moksha. Det finns mantran för våra element, stjärnor och planeter, som håller jordens energi. Mantran som måste uttalas som en vågs rörelse. Även vårt tal är mantran, som bör göras med eftertanke. Berättelser och liknelser för att verkligen förstå djupet av verserna. Vedas och laukikmantran. Efter att jag förstått djupet och utal, växer melodin fram.

Mandeep blir min första hinduiska spirituella lärare, trots avsaknad av vitt skägg. För han pratar utifrån hjärtat och alltid med olika perspektiv och trots timmar av filosofi märker jag inte en enda gång av att han värderar, dömmer eller jämför. Han säger t.om att insekter och djur kan vara våra främsta Gurus liksom moder jord. Hon som lär oss om tålamod och om allas likas värde. Den feminina beskyddande kraften. Varje lektion gör mig tårögd, mina ben domnar bort utan min vetskap och det tar ända in till midnatt att processa. Jag får med mig några hemliga shakti mantran på min livsfärd.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke