Följa drömspår

0

Det sägs att detta är platsen där moder Gagnes först stiger ner från bergen. Vilket ofta visas på bilder av guden Shiva. Floden Gagnes rinner ut från bergsgudens huvud. Här börjar Himalayas bergskedja breda ut sig norröver mot Nepal. Här möts berg och flod, vilket ger Rishikesh dess speciella energi. Jag har påbörjat en månads meditationslärarutbildning på en liten skola uppe bland bergen. Denna enkelbiljettsresa verkar ledas av jordens berg och vulkaner tillsammams med Himalayas tempel. Här i Rishikesh , Besakih templen på Bali och precis innan resa fann jag rester av Himalayiska tempel på Nya Zealand Norra öhalva.

Vi är en liten grupp, väl omhändertagna. Känns som våra hjärtan och själar vilar tryggt hos våra leende lärare. De har alla olika specialiteer. Rening, koncentration, andning, chantran, filosofi, meditation och auyrveda. De berättade idag att det är bra att meditera på en träbänk, då trä har mjuk och fin energi som överförs till dig. Tydligen använde man långt tidigare tiger och hjortskinn för detta ändamål. Längst alla slingrande gator ner mot moder Gagnes visas skyltar om skolor inom healing, reiki, yoga, meditation, chakran och energier. Allt så naturligt här. Känns befriande.

Kroppen känns tung och sliten efter många timmar på flyg och tidsomställning.Jag är glad att jag upptäck yin yogan som kan hjälpa mig balansera rätt kroppens smidighet igen. Det var på ett vis yin yogan som först ledde mig in på meditation.

Maten här är tillagad utifrån Auyrveda och endast vegetarisk. Fantastiska röror, bröd och färgglada frukter.
Tvekade först om jag skulle använda internet och skriva. Vill ta vara på all ny vishet här och uppmärksamma inåt. Men kommer på söndagar uppdatera er, då jag har en ledig dag. Känner även att jag vill dela med mig av kunskapen när den väl upplevs. Kunskap, ja.. Inom den indiska filosofin finns det olika tankar om vad som är en kunskap och vad som är sant. Nere i vårt fina kök sitter ett citat från Einstein om kunskap…”Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”

De leende lärarna är glada över att jag återvänt hem till mina rötter. De vill lära mig hindi och hur man lagar chaite. Både Indien och jag har utvecklats sedan jag först var här för tio år sedan. Tyvärr fortsätter väst ge sin version av landet. Ett land utan stolthet. Men jag ber er tex googla upp TATA och håll det namnet i minnet… jag har lärt mig koderna bättre, förhållningssätt och att inte ta in för mycket. Tratakövningar och yoga nidra har hjälpt sinnet med fokus på en sak i taget. Smälter samman med hud, sinne, steg och själ. Känns fint. Bara få vara och inte behöva tänka och känna att man måste vara lite bättre på allt för att få tillhöra. Det enda som saknas på skola är en skolhund. Det vandrar kor och getter på en gräsmark utanför och nere i byn strosar en gatuhund förbi då och då. Men mitt i den allvarliga meditationen behövs även lätthet för mig. Tror en meditationshund skulle kunnat bidra till det.

I dagarna bjuds det på eldcermoni då våra olika element och planeter hälsar oss välkomna. Tratak, vatten balansering, salivbalansering, nysningsrening,öron och ögonrensning för våra fysiska ögon men även för vårt 3e öga samt läran om heliga chantran för att öppna upp våra energikanaler. Allt för att förbereda kropp och sinne på den slutliga meditationen… och efter många livstiders – samadhi.

Allt gott till er
❤️ Kram

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke